Prijs: € 539.000,- k.k.
Neem contact op
Brochure aanvragen
Bouwjaar: 1948
Inhoud woonhuis: 600 m3
Woonoppervlakte: 132 m2
Perceeloppervlakte: 8930 m2
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 5
Aantal verdiepingen: 2
>> Bekijk alle kenmerken

Langeweg 18 Bruinisse Schouwen-Duiveland

woonboerderij, vrijstaande woning,

Een boerderij op een schitterende locatie in het buitengebied van Schouwen-Duiveland. De boerderij ligt tegen de buitendijk aan en hier heeft u een prachtig uitzicht over de Oosterschelde. Aan de andere kant heeft u een geweldig uitzicht over de naastgelegen landerijen. De boerderij ligt op een perceel van 8930 m2. Kortom een heerlijke locatie.
De boerderij bestaat uit een woonhuis (1948), twee schuren (1917 en 1948), een wagenschuur en een varkenshok. Het erf met eigentijdse tuin en moestuin is omringd door een windsingel, bomen en bosschages. Het woonhuis heeft enkele typische details, zoals een serre, dakkapellen en boogvelden boven de vensters. Deze elementen maken de boerderij bijzonder.

Ruime hal (6,00 m x 3,30 m)met meterkast (met slimme meter). Woonkamer en suite (circa 4,70 m x 4,00 m) met erker welke is voorzien van glas in lood ramen, gemetselde schouw geschikt voor houtkachel, keuken, jaren ‘70 (circa 2,60 m x 3,20 m) half betegeld met aanrechtblad van kunststof zonder inbouwapparatuur, toilet met stortbak, half betegeld, jaren ‘70, hal (ruim) geheel betegeld en met trapopgang, kelder (circa 2,60 m x 4,56 m, circa 1,95 m hoog, droog), bijkeuken. Het ketelhok v.v. van de cv-ketel is alleen van buiten toegankelijk.

Ruime overloop (circa 2,50 m x 5,00 m, 2,00 m hoog), toilet, vijf slaapkamers deels voorzien van vaste kasten en wastafel, zachtboard plafonds. De badkamer (circa 2,84 m x 2,17 m) is voorzien van bad en vaste wastafel (gedateerd) en wasmachineaansluiting. Slaapkamer 1(circa 3,90 m x 3,42 m, hoogte circa 2,36 m) met toegang tot balkon. Slaapkamer 2 (circa 3,35 m x 3,60 m) met inbouwkast. Slaapkamer 3 (circa 3,45 m x 4,00 m) voorzien van inbouwkast en wastafel. Slaapkamer 4 voorzien van wastafel, inbouwkast en dakkapel.


Bergzolder, niet beloopbaar.

Beschrijving tuin: De tuin is rondom gelegen en is één groene beleving.

Bedrijfsgebouwen
Landbouwschuur:
De landbouwschuur (20,00 m x 41,00 m) dateert uit 1917. De nokhoogte is circa 10,00 m en de goothoogte circa 4,00 en 3,00 m.
Het is een originele, traditionele landbouwschuur, in steen opgetrokken en voorzien van een houten kapconstructie, welke met hout is onderschoten en voorzien van dakpannen. Een deel van het dak heeft een asbesthoudende golfplaten dakbedekking. De kap is verzakt. De vloer is grotendeels van beton. De landbouwschuur heeft deels nog een originele indeling. Capaciteit voor de opslag van 400 ton aardappelen (provisorisch). De schuur is toegankelijk door middel van schuifdeuren. Het is geen moderne landbouwschuur en dus niet functioneel. De kap is plaatselijk versterkt met staal en de dakhelling verspringt. Het metselwerk is aangetast door zout water.

Wagenhuis/garage:
Het wagenhuis (6,00 m x 25,00 m) is in steen opgetrokken, waarbij later een aanbouw is gerealiseerd. Het is deels voorzien van een zadeldak met dakpannen en deels met asbestcementgolfplaten gedekt. De vloer is van beton en het wagenhuis is voorzien van twee garagedeuren en één overheaddeur en is geheel overzolderd. Deels stalen en deels houten spanten.
Dit wagenhuis is in gebruik als garage, werkplaats en berging.

Loods:
Deze houten loods (7,00 m x 11,00 m), nokhoogte circa 14,30 m, goothoogte circa 8,25 m, is gedateerd en heeft een zadeldak dat met asbestcementgolfplaten is gedekt. De loods heeft geen vloerverharding en kan uitsluitend voor de stalling van werktuigen worden benut. De schuur staat momenteel uit het lood. Het ligt achterop het erf.

Erfverharding
De erfverharding bestaat uit klinkers en enkele stelconplaten. Deels is het erf onverhard.
De erfverharding heeft een oppervlakte van circa 1.200 m2 (inclusief de oprit).

Bijzonderheden: De woning is gebouwd in 1948 en heeft een woonoppervlakte van circa 132 m2 (inhoud circa 600 m3). Het geheel is in steen (spouw) gebouwd en deels voorzien van originele kozijnen en deels van hardhouten kozijnen. De houten kapconstructie (zadeldak voorzien van 2 dakkapellen) is deels met cement bestreken schoten en met dakpannen gedekt. Rolluiken aanwezig, niet functioneel. Houten vloeren in de gehele woning met uitzondering van hal en keuken.

Nutsvoorzieningen zijn aanwezig o.a. gas, elektra en water. De verwarming geschiedt door middel van een aardgasgestookte centrale verwarming (cv-combiketel uit 2005). Tevens aanwezig een septictank.

De benedenverdieping (met uitzondering van de bijkeuken) is voorzien van houten kozijnen met dubbelglas. Geen verdere isolatie aanwezig. De vloer is deels van beton en deels van hout. De plafonds zijn van zachtboard. Het sanitair etc. is gedateerd. De woning is deels gedateerd, maar heeft leuke details. Het heeft een ruime hal en dito woonkamer met kamer-en-suite. De keuken betreft een klein woonkeukentje met uitzicht op het erf. De woning heeft zoutwaterschade 1953.

Bruinisse
Het hof ligt in het buitengebied van Schouwen Duiveland, tegen de buitendijk aan. Tip: neemt u een mooie wandeling over de buitendijk alhier, dan kunt u de boerderij goed aanschouwen vanuit de hoogte, met de Oosterschelde aan de andere zijde. Echt een mooie omgeving om te leven.
De Langeweg is een weg welke vanuit het dorp Bruinisse tot diep in de polders strekt met aan het eind deze hoeve aan uw linkerzijde, op ruim 3, 5 km afstand. De Langeweg wordt met regelmaat geflankeerd door boerderijen waardoor het sociaal gezien niet afgelegen oogt. Oosterland ligt op circa 2 km. De historische stad Zierikzee, waar de middelbare scholen zijn, ligt op circa 10,5 km afstand.

In Bruinisse (ca.3995 inwoners) wonen in verhouding veel jonge gezinnen. Bruinisse heeft een bruisend verenigingsleven en er zijn vele sport- en andere clubs.
Vanuit de hele regio komen jongeren naar de jeugdsoos. Ook voor ouderen zijn er voldoende zorgvoorzieningen.
De drie basisscholen ( een protestants-christelijke, een reformatorische en een openbare) in Bruinisse floreren; het leerlingaantal is de laatste jaren steeds gegroeid.
Bruinisse staat vooral bekend om de (mossel en paling) visserij en het Grevelingenmeer met zijn jachthaven.
Vroeger was de vissersplaats Bruinisse een ringdorp, met winkels langs de ring. Een aantal winkels is nu verdwenen, maar de overgebleven plaatselijke winkels voorzien in de meeste behoeften. Buiten de ring zijn er supermarkten bijgekomen.
In de kern staan ca. 1238 woningen; het buitengebied telt nog eens ca. 270 huizen.
De randstad is goed en snel te bereiken. De reistijd naar Rotterdam bedraagt ongeveer 45 minuten autorijden. Ook zijn er prima busverbindingen (minstens elk uur een bus naar Rotterdam en naar Zierikzee, dat op 13 kilometer afstand ligt).