VERKOCHT
Neem contact op
Brochure aanvragen
Bouwjaar: 1920
Inhoud woonhuis: 485 m3
Woonoppervlakte: 137 m2
Perceeloppervlakte: 552 m2
Aantal kamers 5
Aantal slaapkamers 3
Aantal verdiepingen: 2
>> Bekijk alle kenmerken

Weststraat 22 Dreischor Schouwen-Duiveland

eengezinswoning, vrijstaande woning,

Wilt u wonen in het mooie dorp Dreischor? Wij mogen u deze ruime, vrijstaande, sfeervolle en karakteristieke woning te koop aanbieden. De woning heeft een inhoud van ca. 485 m3. Als we u dan ook nog vertellen dat deze woning op een kavel van 552 m2 is gelegen dan begrijpt u wel dat u hier heerlijk kunt genieten van al het groen, terwijl de Randstad op nog geen uur autorijden is te bereiken. Maar deze woning heeft u nog veel meer te bieden. Denk hierbij aan een eigen oprit, praktijkruimte, de mogelijkheid tot gelijkvloers wonen en diverse zitplekjes en houten schuurtjes in een diepe, brede achtertuin! Kortom: ontzettend veel ruimte en mogelijkheden!

Als we in de straat staan valt deze mooie, witte woning ons gelijk op! We zetten de auto op de oprit en via een klein paadje komen we aan bij het portaal en de voordeur. We betreden de woning en stappen de diepe hal/entree binnen. Wat opvalt is de mooie lambrisering wat direct zorgt voor een sfeervol gevoel. Ook vinden we in de hal de meterkast en garderoberuimte. Aan het einde van de hal zien we de trap naar de verdieping en de deur naar de woonkamer.
We stappen de ruime woonkamer binnen. Deze is voorzien van een grenen houten vloer, een fraaie schouw met houtkachel en door de vier aanwezige grote ramen is er lekker veel lichtinval. Hoe mooi is het om rond de houtkachel een heerlijke zithoek te maken?! De keuken en woonkamer zijn gescheiden van elkaar middels een grote inbouwkast. In de inbouwkast is een opening naar de ruime woonkeuken. Het keukenblok is in een hoek geplaatst en via een groot raam heeft u een mooi uitzicht op de achtertuin. De keuken is voorzien van diverse apparatuur zoals een 5 pits gaskookplaat met oven (SMEG) en afzuigkap. De spoelbak is geplaatst voor het raam. Daarnaast is er erg veel kastruimte zodat u alle spullen kunt opbergen en ook blijven de koelkast met vriesvak en de vaatwasser achter.
Vanuit de keuken is nog de berging onder de trap te bereiken en ook kunnen we richting een hal welke ons toegang geeft tot de achtertuin. In deze hal vinden we nog een doucheruimte met douchecabine, handdoekradiator en wastafel. Daarnaast is er ook nog een toilet te vinden in een aparte ruimte met fontein. Tot slot vinden we hier de deur naar de achtertuin. Een kort uitstapje naar buiten via de veranda brengt ons bij een aanbouw waar de witgoedaansluitingen zijn geplaatst. Ook is hier nog een wastafel te vinden!
Als we teruglopen naar de keuken kunnen we nog naar de praktijkruimte. Momenteel is het in gebruik als praktijkruimte, maar het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden als extra slaapkamer. Aan u de keuze! Via de praktijkruimte kunnen we doorlopen naar de entree/wachtruimte van de praktijkruimte. Hier vinden we nog een apart toilet met fontein en een deur naar de zijkant van de woning. Deze praktijk heeft dus een eigen toegang/voordeur! Werken aan huis? Geen probleem!


Via de trap komen we aan op de overloop. Het Velux dakraam zorgt hier voor de nodige lichtinval. Vanaf de overloop tellen we vier deuren waarvan er drie ons toegang geven tot een slaapkamer. We betreden de eerste slaapkamer. Dit is een ruime slaapkamer met inbouwkast. In de inbouwkast vinden we de Remeha cv ketel uit 2012, maar ook is er een badkamer aanwezig! Vanuit uw bed stapt u zo de doucheruimte in waar ook nog een toilet is geplaatst. Daarnaast is er nog een wastafelmeubel aanwezig. Ideaal toch?
Via de overloop lopen we naar de tweede slaapkamer. Deze is voorzien van een dakkapel en bergkast. De derde slaapkamer heeft ook een inbouwkast en is gelegen aan de voorzijde van de woning. Tot slot is er nog een deur welke ons toegang geeft tot een extra berging, altijd makkelijk.


Via een schuiftrap is de bergzolder te bereiken.

Beschrijving tuin: We beginnen bij de voorkant van de woning. De eigen oprit is rechts naast de woning gelegen en via deze oprit lopen we langs de woning waar we ook de ingang van de praktijkruimte voorbij lopen. Als we doorlopen bereiken we de achtertuin. Wat ons opvalt is al het prachtige groen wat er erg sfeervol uitziet! Als we doorlopen zien we de veranda waar u heerlijk kunt zitten, maar dit is niet de enige plek waar u kunt genieten. Rechts in de tuin is een grote houten schuur met dakpannen en ook zien we een opslagruimte waar bijvoorbeeld het hout voor de houtkachel opgeslagen kan worden. Nog steeds zien we eigenlijk niet goed hoe groot deze tuin wel niet is. Als we naar het midden kijken zien we een vijver en als we doorlopen zien we weer een terras waar we kunnen zitten. Via een ander pad kunnen we via de andere kant van de tuin weer terug naar de veranda. Komt u ook verdwalen in deze prachtige tuin tijdens een bezichtiging??

Bijzonderheden: Met deze woning krijgt u veel inhoud, een sfeervolle woning, ruime kavel grond, gezellige ligging en uitstraling, extra praktijkruimte en een prachtige tuin. Daarnaast is de woning op bijna alle plekken voorzien van dubbel glas en is een compleet woonprogramma op de begane grond mogelijk. Dit is typisch een woning die u echt moet bezichtigen om te zien hoe leuk het is, al spreken de foto’s natuurlijk al voor zich! Maak dus snel een afspraak.

Dreischor
Het dorp Dreischor is één van de fijnste woonkernen van Schouwen Duiveland. Veel authentieke panden, prettige dorpssfeer, een goede basisschool en een gunstige ligging t.o.v. Zierikzee met al haar voorzieningen. De afstand t.o.v. de Randstad is eveneens goed. Zo zijn Rotterdam en Breda binnen één uur autorijden te bereiken. Niet voor niets werken dan ook diverse inwoners in de Randstad. Het geheel biedt een prima mogelijkheid voor wonen in het mooie Zeeland en (blijven) werken in de Randstad. Het Grevelingenmeer met de diverse strandjes is op korte afstand gelegen en biedt vele mogelijkheden van watersport. Daarnaast is er veel groen en een natuurgebied in de directe omgeving. Kortom Zeeland zoals Zeeland bedoeld is.
Dreischor (Zeeuws: Dreister) is een ringdorp in de gemeente Schouwen-Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp heeft 994 inwoners (2010) die Reisenaers genoemd worden. Dreischor is vanaf 1973 een beschermd dorpsgezicht en in 2001 werd het dorp verkozen tot 'Groenste dorp van Europa'.