VERKOCHT
Neem contact op
Brochure aanvragen
Bouwjaar: 1930
Inhoud woonhuis: 240 m3
Woonoppervlakte: 90 m2
Perceeloppervlakte: 978 m2
Aantal kamers 6
Aantal slaapkamers 4
Aantal verdiepingen: 2
>> Bekijk alle kenmerken

Welleweg 17 Dreischor Schouwen-Duiveland

woonboerderij, vrijstaande woning,

ZOEKT U IETS MET MOGELIJKHEDEN?
Dit leuke object is gelegen aan de rand van het landelijke dorp Dreischor. Het betreft een vrijstaande woning met naast gelegen riante schuur van meer dan 100 m2 aan opslag-/werkruimte! Het woonhuis is gebouwd ca 1930 en gelegen op een kavel grond van ca 978 m2. Het geheel lijkt veel op een klein boerderijtje en dat geeft het geheel in combinatie met de ligging een landelijk karakter, vanaf het doodlopende toegangsdreefje loopt u namelijk zo de polders in! Natuurlijk heeft dit object een eigen erf en een grote (groente) tuin waar u ook een klein weitje van zou kunnen maken, aan u de keus. Als u dan op het terras voor de woning zit dan heeft u een mooi groen uitzicht. Dus iedereen die z’n spullen niet meer in de eigen schuur kan krijgen of andere plannen heeft waar hij meer ruimte voor nodig heeft raden wij aan om eens bij dit object te komen kijken. Met wellicht wat aanpassingen maakt u hier uw eigen gouden stek van.


Via de dreef komen we bij deze vrijstaande woning met schuur en parkeren onze auto op het erf. Eerst kijken we even om ons heen en bekijken de rustige en groene locatie waar we terecht zijn gekomen. De mensen die extra opslag ruimte zoeken zullen dan ook eerst de grote stenen schuur met een afmeting van ca 9.50 m1 x 11.30 m1 “ induiken “, en zien dan de betonvloer, elektra aansluiting, de 2 grote toegangsdeuren en de goot hoogte van 3.90 m1 en nok hoogte van 7.80 m1, kortom een riante schuur met vele mogelijkheden, wel melden we u dat het dak van de schuur voorzien is van abc golfplaten. Via het erf lopen we naar de vrijstaande woning en gaan zoals gebruikelijk bij een landelijk gelegen object via de achterdeur naar binnen. Maar we beginnen onze omschrijving toch gewoon bij de voor/zijdeur waar we de hal met meterkast en trap naar de eerste verdieping in stappen, aan de voorzijde van de woning hebben we 2 kamers waarvan de eerste (voor) kamer een afmeting heeft van ca 2.80 m1 x 4.15 m1 en een sier schouw heeft, de volgende ruimere woonkamer heeft een afmeting van ca 5.50 m1 x 4.65 m1 en is voorzien van sierschouw en 2 inbouwkasten en ook vanuit deze woonkamer heeft u een schitterend uitzicht. We gaan terug naar de hal en komen zo in de keukenruimte waar een in lichte kleurstelling uitgevoerd recht keukenblok is geplaatst, deze is voorzien van een gaskookplaat, oven en afzuigkap. Dan hebben we de ruime bijkeuken met loopdeur naar buiten toe en waar de witgoed aansluitingen en de opstelplaats voor de Nefit CV-combi-ketel aanwezig zijn. Aansluiten nog de douche ruimte met toilet, wastafel en douche ruimte.

Via de trap vanuit de hal komen we op de overloop die voorzien is van een dakraam, vandaar uit kunnen we de vier slaapkamers bereiken, divers van afmeting en voorzien van dakkapel en/of extra bergruimte.

Beschrijving tuin: Als we weer buiten staan denken we over de verdere plannen die je met het grote stuk naast liggende grond zou kunnen doen, een wei maken voor een schaapje, geitje, paardje of ganzen enz. , maar ook een mooie bloemen tuin, of heerlijke groente/kruiden tuin behoort tot de mogelijkheden, aan u de keus!

Bijzonderheden: U begrijpt dat u dit “woonboerderijtje” met schuur moet komen bekijken om te ervaren wat de vele mogelijkheden zijn met dit object, mocht u eerst meer informatie willen over het pand kunt u altijd onze full colour brochure aanvragen, als verkopend makelaar van dit object helpen wij u graag verder. Op dit moment heeft het object nog een agrarische bestemming wat nog dient omgezet te worden indien noodzakelijk voor financiering van koper.
Gezien de leeftijd van het object begrijpt u wel dat er hier en daar wat updates uitgevoerd moeten worden om het geheel naar uw eigen smaak en wensen in te vullen.

Dreischor
Het dorp Dreischor is één van de fijnste woonkernen van Schouwen Duiveland. Veel authentieke panden, prettige dorpssfeer, een goede basisschool en een gunstige ligging t.o.v. Zierikzee met al haar voorzieningen. De afstand t.o.v. de Randstad is eveneens goed. Zo zijn Rotterdam en Breda binnen één uur autorijden te bereiken. Niet voor niets werken dan ook diverse inwoners in de Randstad. Het geheel biedt een prima mogelijkheid voor wonen in het mooie Zeeland en (blijven) werken in de Randstad. Het Grevelingenmeer met de diverse strandjes is op korte afstand gelegen en biedt vele mogelijkheden van watersport. Daarnaast is er veel groen en een natuurgebied in de directe omgeving. Kortom Zeeland zoals Zeeland bedoeld is.
Dreischor (Zeeuws: Dreister) is een ringdorp in de gemeente Schouwen-Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het dorp heeft 994 inwoners (2010) die Reisenaers genoemd worden. Dreischor is vanaf 1973 een beschermd dorpsgezicht en in 2001 werd het dorp verkozen tot 'Groenste dorp van Europa'.